top of page
Adsız tasarım (3)_edited.jpg

 OTURUM 5
-
MALZEME & KAYNAKLAR

Neler var ?

MALZEME KAYNAKLAR

Yeşil Bina sektöründe özellikle yeşil malzemenin net tanımı ve yaklaşımı paylaşılacaktır. Yeşil malzeme tanımına bağlı Türkiye deki yeşil malzeme piyasası ve bunun Avrupa detayındaki aynı veya farklı bakış açılarının değerlendirilmesi ele alınacaktır. Böylece sertifika sistemlerine olan etkileri konu edilecektir. Yeşil malzemelerin geri dönüşüm, karbon ayak izi özellikleri ve katkıları belirtilecek ve görüşler alınacaktır. Özellikle son zamanlarda uluslararası piyasada yeşil etiket ve yeşil pasaport konuları ve yeşil mutabakat başlığında görüşler paylaşılacaktır.

#MALZEME
#KARBON AYAK İZİ
#YEŞİL ETİKET

 

Kimler var ?

HÜDAİ KARA.png

MODERATÖR

HÜDAİ KARA
KURUCU VE YÖNETİCİ@
METSIMS SUSTAINABILITY CONSULTING

  • LinkedIn

Dr Kara, Metsims Sustainability Consulting'in kurucusu ve yöneticisidir. Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA), kaynak verimliliği, düşük karbon teknolojileri, kritik malzemeler konularında yarısı İngiltere'de olmak üzere 20 yılı aşkın  deneyime sahiptir.
Yapı malzemeleri üzerine LCA yapılması ve değerlendirmesi üzerine küresel bir uzmandır. Şu anda Global Yapı Ürünleri EPD/LCA Veritabanını geliştirmektedir. Global EPD Operatörlerinin çoğu için onaylı doğrulayıcı olan Dr Kara, Uluslararası EPD Sisteminde Teknik Komite Başkanı ve  Danışma Kurulu üyesidir.
  AB  araştırma fonlarına uzun yıllar hakemlik deneyimi ve  Ürün Çevresel Ayak İzi'nin (PEF) üzerine Avrupa Komisyonu Teknik Danışma Kurulu'nda yer almaktadır. Hakemli dergilerde birçok bilimsel makalenin yazarıdır (h-index:13 , alıntılar:1234). Oxford Üniversitesi Malzemeler alanında Doktora derecesine sahiptir.

22. Prof. Dr. Ece Ceylan Baba.jpg

ECE CEYLAN BABA
YÖNETİM KURULU ÜYESİ@

TÜRKİYE İMSAD

  • LinkedIn

Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı’nda, doktora programını ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tasarım Sorunları Programı’nda tamamlayarak doktor ünvanını almıştır. 
2016 yılında doçent, 2021 yılında profesör olan Ece Ceylan Baba, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi’dir. Mayıs 2017’den bu yana aynı üniversitede Mimarlık Bölüm Başkanı ve Temmuz 2021'den bu yana Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev almaktadır. 
Akademik alanda mimari ütopyalar ve distopyalar, yüksek yapılaşma, küreselleşme, kullanıcı katılımı, çevre ve kentli psikolojisi, konut tipolojileri ve loft kavramı konularında çalışmakta; inceleme, araştırma ve yayınlarını bu alanlara yönelik olarak sürdürmektedir. 
Yazarın, İdeal Kent Arayışında Mimari Ütopyalar (Aralık 2020), Tasarım Demokrasisi ve İstanbul (Eylül 2012) ile Loft: Modernizmden Postmodernizme Geçiş Sürecinde Loft Mimarisi ve İstanbul’daki Yansımaları (Nisan 2015) adlı üç kitabı bulunmaktadır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra profesyonel meslek yaşamına Baba Mimarlık’ın kurucu ortağı olarak devam eden Ece Ceylan Baba, Türkiye İMSAD ve TUCSA adlı sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyesi’dir.  

TOLGA ÖZTOPRAK.jpeg

TOLGA ÖZTOPRAK
GENEL MÜDÜR @

TÜRK YTONG SANAYİ A.Ş.
ÇEDBİK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

  • LinkedIn

1973 Ankara doğumlu Tolga Öztoprak, TED Ankara Koleji ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. La Salle Üniversitesi'nde pazarlama uzmanlık dalı ile MBA eğitimini tamamladı. İsveç ve Finlandiya menşeli şirketlerde yapı malzemesi satış ve pazarlaması alanında deneyim kazanan Öztoprak, ABD'de United Concrete Products şirketinde Ürün Satış ve Pazarlama Müdürü olarak 3 yıl görev yaptı. 2006'dan itibaren Türk Ytong Sanayi A.Ş.'de üst düzey yöneticilik pozisyonları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulunan Tolga Öztoprak, 01  Ekim 2022 tarihi itibariyle Genel Müdür olarak atandı.  

_MG_6118 copy.jpg

FATİH ULUTAŞ
TEKNİK HİZMETLER MÜDÜRÜ @

DALSAN ALÇI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

  • LinkedIn

1977 yılında doğan Fatih ULUTAŞ, İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra  bir proje ofisinde kurucu ortak olarak görev yaptı. 2003 yılında DALSAN ALÇI SAN. ve Tic. A.Ş‘de Satış Temsilcisi olarak profesyonel hayata başladı ve sırasıyla Ürün Teknik Danışmanı, Teknik Hizmetler Yöneticisi pozisyonlarında görev yaptı. Halen aynı firmada Teknik Hizmetler Müdürü pozisyonunda görevine devam eden ULUTAŞ, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Profesyonel çalışma hayatı süresince özellikle alçı ve alçı levha sistemleri hakkında çeşitli yayınlar hazırlayarak profesyonellerin kullanımına sunan Fatih ULUTAŞ, Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’22 Sıfırın İnşası’nda  Malzeme&Kaynaklar oturumunda tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak.

Vultaggio, Antonino 002.jpg

ANTONINO VULTAGGIO
KIDEMLİ ORTAK@

HPP Architects

  • LinkedIn

Frankfurt'taki eğitiminin ardından M. Antonino Vultaggio, proje mimarı olarak başladığı KSP Jürgen Engel Architects'in ofisinde çalıştı ve 2007 yılında tasarım başkan yardımcısı oldu. 2012 yılından bu yana HPP Architekten GmbH'de Proje Ortağı ve 2018'den beri de Ortağıdır. 2021 yılında HPP Architekten GmbH hissedar grubuna katılmıştır. Antonino Vultaggio şu anda Düsseldorf'taki yenilikçi ahşap melez projesi "The Cradle"dan sorumludur.

bottom of page