top of page
background1.png

Neler var ?

Sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için binaların yaşanabilir ve dirençli olması, güncel teknolojileri göz önünde bulundurması ve yeşil sertifika sistemleri ile desteklenmesinin önemi ve binalarımızın geleceğine yön verecek temel konuları akademi, kamu ve özel sektör paydaşları ile birlikte konuşacağız.

#YEŞİLBİNASİSTEMLERİ 
#YES-TR

 

Kimler var ?

EBRUUNVERKARAER.JPG

EBRU ÜNVER KARAER
YÖNETİCİ ORTAGI@
İLTAY MİMARLIK

ÇEDBİK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

  • LinkedIn

Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nde gerçekleştirdi. Eğitimine Sint-Lukas Brussel, Belçika'da devam ettikten sonra, 2007 yılında İLTAY Mimarlık’ta, Ortaklık ve Yöneticilik görevine başladı. Halen, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Sürdürülebilir Bina Tasarımı alanında Doktora eğitimine devam etmektedir İltay Mimarlık, 1977 yılından bu yana kesintisiz olarak yurtiçinde ve yurtdışında, ofis binası, yönetim binası, restoran binası, toplu konut, fabrika, gibi birçok değişik işlevlerdeki yapıların tasarım, uygulama ve danışmalık işlerini üstlenmektedir. İLTAY Mimarlık, işlevsel, konforlu, estetik, teknolojik, sürdürülebilir, yapılabilir bir mimari tasarım anlayışını ilke edinmiştir. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri iç denetçisidir. Sürdürülebilirlik, yeşil bina tasarımı, yenilenebilir enerji sistemleri üzerinde çalışmaktadır. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'nde Yeşil Bina Değerlendirme Sistemleri Eğitmeni olarak görev alan Ebru Ünver Karaer, aynı zamanda LEED AP, BREEAM Değerlendiricisi, EDGE Uzmanı ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanı'dır. Uzun yıllardan beri ÇEDBİK çalışmalarına gönüllü olarak destek veren Ebru Ünver Karaer, 2019 yılında ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine başlamıştır.


 

MODERATÖR

WhatsApp Görsel 2023-10-23 saat 13.20.40_9788b108.jpg

METE VARAS
KURUCU@ EurAsia 

 
  • LinkedIn

25 yıldan daha fazla bir süre internet ve teknoloji alanlarında seri girişimci, danışman, mentor, yönetici olarak görev almıştır. Istanbul bazlı EuroAsia Proptech Initiative'in ve Dubai ME Proptech Initiative kurucusu olan Mete Varas aynı zamanda global gayrimenkul teknolojileri düşünce adamları grubunun üyelerinden biridir. 

Mete Varas SciFutures yazarlarından ve Ocean Protocol'un global elçilerinden birisidir.

WhatsApp Görsel 2023-10-13 saat 12.52.48_26eec863.jpg

PROF. DR. YÜKSEL DEMİR
@ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

  • LinkedIn

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. İTÜ'de Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı ve Mimarlık Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Politecnico Di Milano DIAP'ta (DASTU), Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Auburn Üniversitesi CADC'de konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Halen yöneticisi olduğu İTÜ Mardin Disiplinlerarası Uygulama Araştırma Merkezini (MardINT) kurdu. Rektör Danışmanı olarak İTÜ'nün araştırma üniversitesine dönüşmesi için çalıştı (2016-20). İTÜ Kutup Uyg-Ar Araştırma Merkezinde (PolRec) Türkiye Antarktika Araştırma Üssü Çalışma Grubunu (2018-20) koordine etti. Halen İTÜ Mimarlık Bölümü'nde Mimari Tasarım, Mimari Tasarım Eğitimi, Mimari Tasarımda Bilişim, Sistemli Tasarlama, Mimarlık & Müzik, Mimarlık & Sanat & Bilim & Felsefe ilişkileri, Mimarlık & Doğa & Kültür ilişkileri alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

IMG_6287.jpeg

ALİ HIZIROĞLU
BAŞKAN @ İSTANBUL SMD

  • LinkedIn

Ali Hızıroğlu, Saint-Joseph Lisesi’nin ardından mimarlık eğitimini aldığı Paris’te, mansiyon ile mezun olduğu École Spéciale d’Architecture’de bir süre tasarım atölyelerinde görev aldı. New York Columbia Üniversitesi’nde mimari ve kentsel tasarım yüksek lisansını tamamladı. 2003’te çalışmalarını ERA Mimarlık çatısı altında sürdürmeye başladı. Çalışmalarında bütüncül ve multi disipliner bir tasarım anlayışını benimseyen Hızıroğlu; 2019’da Garanti BBVA Teknoloji Kampüsü projesi ile ofis kategorisinde Architizer A+Awards Popular Choice ödülüne, World Architecture Festival(WAF)’da finalistliğe, 2020’de Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde “Yapı Dalı” ödülüne layık görüldü. ERA’nın İstanbul, Pekin ve Moskova ofislerinde aktif rol üstlendi. Karma işlevli geniş ölçekli yapılardan ufak ölçekli tasarımlara kadar farklı tipolojilerde pek çok tasarım çalışmasında yer aldı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kadir Has ve İstanbul Teknik Üniversiteleri’nde jürilere katıldı. Halen Özyeğin Üniversitesi’nde mimari tasarım atölyesi yürütücülüğü yapmakta olup yanı sıra İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin 11. Dönem Başkanlık görevini sürdürmektedir.

MURAT BAYRAM.jpg

MURAT BAYRAM

ENERİ VERİMLİLİĞİ DAİRE BAŞKANI@ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

  • LinkedIn

1975 yılı Ankara doğumludur. 1997 yılında Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirmiştir. 2000 yılında Yüksek Mühendis unvanı almıştır. 
1998-2000 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. 
2002-2007 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Tesisat Dairesi Başkanlığında Proje ve Proje Kontrol Mühendisi olarak görev yapmıştır. 
2008-2010 yılları arasında Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Binalarda Enerji Verimliliği Şube Müdür Vekili olarak görev yapmıştır. 
2010-2011 yılları arasında aynı Genel Müdürlüğün bünyesinde kurulan Enerji Verimliliği Dairesinde Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. 
2011 sonrasında yeni kurulan Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesinde Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir
Evli ve bir erkek çocuk babasıdır. 
Binalarda enerji verimliliği ve Binaların Yangından Korunması ile ilgili konularda çalışmaktadır.

WhatsApp Görsel 2023-10-11 saat 17.34.58_56d1e583.jpg

İRDE ÇETİNTÜRK GÜRTEPE
HAVA YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANI@ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

  • LinkedIn

1984 doğumlu İrde ÇETİNTÜRK GÜRTEPE, 2006 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Ortadoğu Teknik Üniversitesinde aynı alanda yüksek lisansını tamamlayan Gürtepe, halihazırda Hacettepe Üniversitesinde Çevre Mühendisliği alanında doktora çalışması yapmakta ve tez aşamasına gelmiş bulunmaktadır.
2007 yılında Çevre ve Orman Bakanlığında kariyer uzmanlık grubunda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Gürtepe, 2010 yılında uzmanlığını almış, 2021 yılı başında ise Hava Kalitesi Yönetimi Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

Hizmet süresi boyunca temiz üretim, mevcut en iyi teknikler, katı yakıtlar, mikromobilite, emisyon yönetimi, hava kalitesi modelleme ve haritalama çalışmalarının dışında ülkemiz adına ulusal Hava Kirleticileri Emisyon Entanverinin hazırlanmasında da aktif rol oynamıştır. Ayrıca, ulusal ve uluslararası bilimsel dergi ve konferanslarda çok sayıda sunum ve akademik yayına imza atmıştır.

Halen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Hava Yönetimi Dairesi Başkanı olarak görevini sürdüren Gürtepe evli ve 2 çocuk annesidir.
 

bottom of page