top of page
background1.png

Neler var ?

"İstanbul'un Geleceği" paneli, İstanbul'un ekolojik ve kentsel taşıma kapasitesinin tartışılması ile başlayacak. İstanbul için beklenen deprem ve iklim krizi afetlerini yönetme kapasitesine sahip, sürdürülebilir bir bir şehir için planlama, yatırım, enerji ve yönetişim alanlarında uygulanması gereği öngörülen politikaların görüşülmesi ile tartışma devam edecek. Panel sonunda izleyicilerin yorum ve soruları ile konuya katkı sunabilecekleri bir bölüm de olacak.

#İSTANBUL

#DEPREM

 
 
 
 

Kimler var ?

arda moltay.jpg

CAN ARDA MOLTAY
YÖNETİCİ ORTAK@

MİMTA 
ÇEDBİK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

  • LinkedIn

Nişantaşı Anadolu Lisesi’ndeki ortaokul ve lise öğretimini takiben 1997 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, mezuniyet sonrasında da Mimta Mimarlık’ta çalışmaya başlamıştır. 2003 senesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim yüksek lisans programını tamamlamıştır.

Genel Müdür olarak görev aldığı Mimta Mimarlık Ltd. Şti., Türkiye’de ve yurtdışında, yerli ve yabancı mimarlık bürolarının müellifi oldukları muhtelif gayrimenkul projelerine, binalarda sürdürülebilirlik ve LEED, BREAM ve Earthcheck gibi yeşil bina sertifikaları için, enerji modellemesi mühendislik çalışması, sertifikasyon için doküman hazırlıkları vb. danışmanlık hizmetleri yürütmektedir. LEED AP O+M ünvanına sahiptir.


 

MODERATÖR

Copy of Aysen_Erdincler_photo.jpg

PROF. DR. AYŞEN ERDİNÇLER 
ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI@

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 

  • LinkedIn

Ayşen (Üçüncü) Erdinçler 1986 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş ve ilk yüksek lisans derecesini 1989 yılında aynı bölümden almıştır. Erdinçler, ikinci yüksek lisans dercesini 1991 yılında ve doktora derecesini ise 1996 yılında Amerika Bileşik Devletleri’nde Duke University İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümünden almış ve aynı üniversitede doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.
Erdinçler, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde öğretim üyesi olarak başladığı görevine 2008 yılından beri profesör olarak devam etmektedir. Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, 1999-2002 ve 2006-2014 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
“Sürdürülebilir atık yönetimi”, “atıksu arıtma çamurlarının yönetimi”, “biyokütle enerjisi”, “atıktan enerji üretimi” ve “biyolojik atıksu arıtımı” konularında akademik çalışmalarını sürdüren Erdinçler’in, uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış ve uluslararası/ulusal kongrelerde sunulmuş birçok bilimsel eseri bulunmaktadır. 
Prof. Dr. Ayşen Erdinçler 13.12.2019 tarihi itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olarak atanmıştır. 

Faruk Foto.jpg

FARUK GÖKSU

KURUCU ORTAĞI@
KENTSEL STRATEJİ

  • LinkedIn

ODTÜ, Şehir Planlama Bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur. Batıkent, Portakal Çiçeği Vadisi ve Zafertepe Gecekondu Projesi olmak üzere kamu, özel sektör ve yerel örgütleri bir araya getiren pek çok katılımcı büyük ölçekli projelerde yöneticilik yapmıştır. 
Kurucu ortağı olduğu Kentsel Strateji şirketi ile kentlerin geleceği için stratejiler, yenilikçi model ve öneriler geliştirmektedir.
Ayrıca, ‘Kentleri Yeniden Düşünmek’ ve ‘Mahalleleri Yeniden Keşfetmek’ söylemi ile Tasarım, Araştırma, Katılım, Vizyon, Etki, Kalkınma kavramlarının önemini dikkate alarak gönüllülük esaslı atölyeler kurmuştur. Atölyelerde, genç tasarımcıları gönüllülük ilkesi ile bir araya getirmekte, program ve projeler geliştirmekte ve gençlere istihdam ortamları sağlamaktadır.
Kurucusu olduğu Anadolu Tasarım Atölyesi (ATA) çatısı altında TAK Kadıköy, TAK Kartal, Vizyon Atölyesi, Atölye Muğla Bir, Taşkent Hayot Lab ortamlarında; yeni kent modelleri ve stratejileri geliştirilmesi, mahalleli ile tasarımcıları katılımcı ortamlarda bir araya getirerek birlikte sorun çözme ve ekonomik kalkınma modelleri ve araçları geliştirilmektedir.
Kentsel Vizyon, Uzlaşma Yönetimi, Stratejik Tasarım, Kentsel Dönüşüm, İmar Hakları Transferi ve Mahalle Örgütlenmeleri vb. benzer konularında ulusal ve uluslararası pek çok yayımı bulunan Göksu, çeşitli üniversitelerde dersler vermekte ve etkinliklerde bulunmaktadır.

WhatsApp Görsel 2023-10-10 saat 16.09.20_d720e5cd.jpg

HAKAN GÜMÜŞ
YÖNETİM KURULU BAŞKANI@ BOSPHORUS INVEST

  • LinkedIn

1980, Çankırı doğumludur. Ankara Gazi Anadolu Lisesi’nden 1998 senesinde mezun olduktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümüne girdi ve 2004 senesinde Şehir Plancısı ünvanıyla mezun oldu.

Üniversitenin ilk yılında tanıştığı AEGEE’de (Avrupa Öğrenci Forumu) 2000-2001 arasında Ankara Şube Başkanı ve 2001-2002 yılları arasında Brüksel’de Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2004 – 2005 yılları arasında Avrupa Birliği Türkiye Gençlik Konseyi Proje Koordinatörü olarak çalıştı. 2009 yılına kadar sırasıyla Türk Eğitim Derneği’nde Uluslararası Projeler Uzmanı, CarrefourSA ‘da Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı, Best Buy’da Gayrimenkul Geliştirme ve Kiralama Müdürü olarak görev aldı. Kariyerine 2009 – 2011 yılları arasında, AVM geliştirme, yönetim ve kiralamada öncü şirketi Jones Lang LaSalle bünyesinde Erbil, Beyrut, Şam, Abu Dhabi gibi şehirlerde Geliştirme ve Kiralama Müdürü olarak devam etti.

2011-2014 yılları arasında EA İnşaat bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak çalıştı. Bu süre zarfında bir ofis projesi olarak Kartal Kule ve lüks villa/konak projesi olarak Beykonakevleri projelerini geliştirdi ve yönetti. Hakan Gümüş, halen HAS-DBN İş Ortaklığı Yönetim Kurulu üyesi olarak Kağıthane projesi gibi birçok başka gayrimenkul projesi yönetmektedir. Halen ODTÜ Mezunları Derneği ve Şehir Plancıları Odası üyesi olan Hakan Gümüş, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

SHURA Ahmet Acar.jpg

AHMET ACAR

ENERJİ ANALİSTİ@ SHURA

 
 
  • LinkedIn

Ahmet Acar Shura Enerji Dönüşüm Merkezi’nde Enerji Analisti olarak çalışmaktadır. 2017-2019 yılları arasında proje yöneticisi ve danışman olarak enerji verimliliği, sürdürülebilir şehirler, ekolojik yapılar, yenilenebilir enerji ve binalarda dijitalizasyon konularında çeşitli projelerde ve ortaklıklarda bulundu. Londra ve Ankara bazlı Ekodenge firmasında H2020 Bulut Bazlı Bina Verimlilik Yazılımı projesi ve İklim Değişikliği konusunda iş geliştirici olarak çalıştı. Avrupa’da yerel hükümetler ve sektör paydaşlarıyla LCA odaklı sürdürülebilir malzeme çalışmalarında bulundu. 2015-2017 yılları arasında AB fonuyla yürütülen Build Upon – Binalarda Enerji Verimli Dönüşüm projesini kamu, özel sektör, akademi, finans, STK kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde Çedbik bünyesinde yönetti. 2015 öncesinde çeşitli firmalarda sürdürülebilir bina danışmanlığı yaptı. Aynı zamanda farklı sektörlerde İngiltere bazlı araştırmaları Türkiye’ye uyarlayarak yönetti.

Ahmet Acar, Galatasaray Lisesi’nin ardından ODTÜ İnşaat Mühendisliği’ni ve University of Reading’de Proje Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır.

bottom of page