top of page
10.jpg

MODERATÖR

Bugrahan-Sirin.jpg

BUĞRAHAN ŞİRİN
ÜLKE YÖNETİCİSİ@

HPP MİMARLIK
ÇEDBİK YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

  • LinkedIn

Buğrahan Şirin, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Bauhaus Dessau Vakfın’ndan kazandığı burs ile Almanya’da kentsel planlama üzerine lisansüstü çalışmalar yaptı.

Kentleşme ve mimari üzerine yaptığı çalışmalar uluslararası yayınlarda yer aldı. Bu süreçte pek çok konferansa gerek katılımcı gerek ise konuşmacı olarak katıldı. Eğitim süreci sonrasında Türkiye, Almanya, Rusya ve Hollanda’da büyük ölçekli karma ve yüksek yapı projelerinin planlaması ve uygulamasında hem ofiste hem sahada görev aldı.

Şirin 2007 senesine Almanya’da HPP Architects bünyesine katıldı. 2012 senesinde Gerhard Feldmeyer ile Türkiye ofisini açarak Türkiye ve çevre ülkelerdeki projelere odaklandı. HPP İstanbul ofisi kurulduğundan itibaren artan bir kapasite ile pek çok prestijli proje gerçekleştirdi. Ödül kazanan projelerinden bazıları; AND Kozyatağı ofis binası, AND Pastel Konut Sitesi, Maslak Square Ofis Binası,Coca-Cola Duşanbe Tesisleri, ve Ibn Haldun Üniversitesi Kampüsü olarak sayılabilir. Şirin, Türkiye ve Almanya’da yönettiği projelerle birlikte, HPP’nin global aktiviteleri kapsamında uluslararası projelerde yer almakta, aktif olarak HPP’nin Türkiye ofisini yönetmektedir.

Copy of Aysen_Erdincler_photo.jpg

PROF. DR. AYŞEN ERDİNÇLER 
ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

@İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 

  • LinkedIn

Ayşen (Üçüncü) Erdinçler 1986 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş ve ilk yüksek lisans derecesini 1989 yılında aynı bölümden almıştır. Erdinçler, ikinci yüksek lisans dercesini 1991 yılında ve doktora derecesini ise 1996 yılında Amerika Bileşik Devletleri’nde Duke University İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümünden almış ve aynı üniversitede doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.
Erdinçler, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde öğretim üyesi olarak başladığı görevine 2008 yılından beri profesör olarak devam etmektedir. Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, 1999-2002 ve 2006-2014 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
“Sürdürülebilir atık yönetimi”, “atıksu arıtma çamurlarının yönetimi”, “biyokütle enerjisi”, “atıktan enerji üretimi” ve “biyolojik atıksu arıtımı” konularında akademik çalışmalarını sürdüren Erdinçler’in, uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış ve uluslararası/ulusal kongrelerde sunulmuş birçok bilimsel eseri bulunmaktadır. 
Prof. Dr. Ayşen Erdinçler 13.12.2019 tarihi itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olarak atanmıştır. 

sabri-pasayigit copy.jpg

SABRİ PAŞAYİĞİT 
KURUCU ORTAK@

SP MİMARLIK

  • LinkedIn

1977 yılında Kayseri’de doğan Sabri Paşayiğit, 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra kariyerinde hızla yükselmiştir. Yaklaşık 5 yıl sektörün önde gelen mimarlık firmalarında çalıştıktan sonra 2005 yılında kendi firmasını kurmuştur. Sabri Paşayiğit Mimarlık; kısa süre içerisinde butik ölçekten, multidisipliner tasarımcı ve mimarların yer aldığı global ölçekteki kurumsal bir şirket haline gelmiştir. Paşayiğit, yürüttüğü projelere iş ve marka geliştirme faaliyetlerini de dahil ederek ve sürdürülebilir tasarım çözümleri sunan bir araştırma ekibiyle çalışarak, genç yaşta büyük ölçekli projelerde başarılı stratejiler geliştirmiştir. Mimari tasarım yaklaşımı; yalnızca inovatif ve sürdürülebilir bir proje tasarlamak değil, kullanıcı davranışlarına duyarlı bir anlayış geliştirmektir. Global ölçekte birçok farklı ülkede, projeler üretmiş ve lokal mimarlık ofisleri ile işbirliği yapmış olan Sabri Paşayiğit Mimarlık; 2020 itibariyle Azerbaycan Bakü, 2022 itibariyle de İzmir ve Ankara ofislerinin açılışını gerçekleştirmiştir.

Eğitim odaklı muhtelif STK’larda yönetim kurulu üyesi olarak gönüllülük esasıyla çalışmalar yapmaktadır. Şehir ve kültür çalışmaları merak alanlarındandır.

image (3).png

VATSAL BHATT
BAŞKAN VEKİLİ
@USGBC

Dr. Vatsal Bhatt, ABD Yeşil Bina Konseyi’nde Topluluklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalışmakta ve "Şehirler için LEED" sisteminin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nün "Nesnelerin İnterneti Destekli Akıllı Şehirler" projelerinde yer almakta ve sürdürülebilir şehirler için ISO teknik komitesinde görev yapmaktadır. Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda kıdemli enerji politika analisti olarak, çeşitli ulusal ve uluslararası enerji sistemleri analiz projelerinde bulunmuş, Hindistan ve Çin'e düşük karbonlu kentsel büyüme stratejileri konusunda destek vermiştir. Ayrıca, New York Eyalet İklim Yasası ile ilgili danışmanlık yapmakta ve ABD Küresel Değişim Araştırma Programı'nın iklim değişikliğinin enerji üretimi üzerindeki etkilerini değerlendiren raporunun baş yazarıdır.

Yasin Otuzoğlu.jpg

YASİN OTUZOĞLU
KURUCU ORTAK
@KARAOĞLU PEYZAJ

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunu Yasin Otuzoğlu, 1995 yılından bu yana Karaoğlu Peyzaj Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Aynı zamanda 2005 yılında Sakarya’da kurulan, modern tarım teknikleri ve mekanizasyonunu kullanarak, Hollanda’nın bilgi birikimi rehberliğinde uluslararası standartlarda süs bitkileri üretimi yapan Adaplant’ın kurucu ortağıdır.  

Ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında etkin görev alan Yasin Otuzoğlu, 2012 - 2016 yılları arasında Türkiye Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Üyesi, 2016 - 2020 yılları arasında Ankara Ticaret Odası Proje Grubu Meclis Üyesi, 2020 – 2024 yılları arasında TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı, 2021 - 2024 yılları arasında Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, 2023-2024 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü Ziyaretçi Öğretim Görevlisi olarak görev almıştır. 2020 yılından bu yana ELCA’da (Avrupa Peyzaj Müteahhitleri Birliği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Firmalardan Sorumlu Komite Başkanlığı görevlerini üstlenmektedir.

bottom of page